Arjantinli bir arkadaşımınızdan öğrendiğim harika bir tatlıyla sizi tanıştırmak istiyorum. Yapılışı çok pratik. Ananası soslayıp mangalda arkalı önlü kızartıyorsunuz. Üzerine bol tarçın serpip afiyetle yiyorsunuz.
Biliyorsunuz Arjantinliler tam bir et düşkünü. Bu tatlı, eti fazla yeseniz bile tüketildiğinde mideyi hafifletiyormuş. Nedenini sorduğumda ananasın içindeki bromelain isimli sindirim enziminn etin sindirilmesine yardımcı olduğunu söylemişti.
O gün bugündür mangal için et alırken ananas da alıyoruz.
Daha sonra araştırdığımda Brezilya mutfağında da döner gibi şişe geçirerek ızgara yaptıklarını gördüm.
Siz değerli Sağlıkhaberciniz okurları da denesin diye detaylı tarifini paylaşıyorum.
IZGARA ANANAS İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 taze ananas - soyulmuş, özlü ve 1 inç halkalar halinde kesilmiş
- 3 yemek kaşığı bal
- 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 çizgi acı biber sosu (isteğe bağlı)
- Tuz
IZGARA ANANAS NASIL YAPILIR?
✔️ Ananası soyup bir parmak kalınlığında halka halka dilimleyin.
✔️ Kapaklı bir kaba koyup üzerine bal, tereyağı, acı biber sosu ve tuzu ekleyin.
✔️ Kapağını kapatıp iyice sallayın. Tüm sos her tarafınına eşit bir şekilde yayılacaktır.
✔️ En az yarım saat, tercihen 1 gece buzdolabında bekletin.
✔️ Izgara tavada ya da mangalda arkalı önlü kızartın. Buradaki önemli olan nokta tavanın yada mangalın iyice ısınmış olmasıdır.Her iki tarafını da 2-3 dakika kızartmak yeterli geliyor.
✔️ Kızarmış ananasların üzerine tarçın döküp dilerseniz dondurmayla servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.