Şipşak hazırlanan, bekleme, mayalama derdi olmayan poğaçalar her zaman daha pratik oluyorlar Pazar kahvaltılarınızda, 5 çaylarınızda, acil misafiriniz gelince bile yapıp fırına atabileceğiniz kolaylıkta oluyorlar. Bugün vereceğimiz sebzeli anne poğaçası tarifinin yapımı da hiç zor değil, öyle marifet falan gerektirmiyor:) Tarife direk uymanız yeterli...
Sebzeli Anne Poğaçası için gerekli malzemeleri sıralayalım:
- 4 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 125 gr erimiş tereyağı/margarin
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
- Tuz
İçi için;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1 adet rendelenmiş kabak
- 1 adet rendelenmiş havuç
- 3 – 4 yemek kaşığı soya sosu
- Tuz
- Karabiber
- 1 tutam kuru nane
Üzeri için;
- 1 adet yumurta
- Çörekotu
- Susam
Sebzeli Anne Pogacasının yapımına geçelim:
Hamurunu yoğurmaya başlayalım. Tereyağı ya da margarini küçük bir tavada eritin ve soğumaya bırakın. Yoğurma kabına unu, kabartma tozunu ve tuzun alın. Ortasını açıp içerisine erittiğiniz yağı, aycicek yağını, yoğurdu ve sirkeyi ekleyip güzelce yoğurun.
İç harcını hazırlayalım. Tavayı ocağa alın, ısınınca zeytinyağını ve yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip 2 dakika kadar soteleyin. Ardından sırayla rendelediğiniz kabakları ilave edip karıştırın. Daha sonra rendelediğini havuçları da ekleyip iyice pişirin. Pişen sebzelerinizin üzerine soya sosu, tuz, karabiber ve kuru nane ilave edip karıştırın.
Hamurdan bezeler yapıp elinizle yaydıktan sonra soğuyan iç harçtan koyup kapatın ve yuvarlak bir şekil verin.
Dilerseniz çörekotu serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ortalama 30 dakika pişirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Arda Türkmen / Derleme: Sağlıkhaberciniz