Kısır gibi değil, mercimekli köfte gibi değil, çiğ köfte gibi de değil. Bambaşka farklı bir lezzet bu. Su ile şişirilmeden yapıldığı için çok lezzetli oluyor. Benim sık sık misafirlerime yaptığım ve onlardan da tam not alan köftenin püf noktalarını sizin için tek tek anlatacağım.
Kolları sıvayın, köfteyi yoğurmaya başlayın. Pişman olmazsınız.
ANTEP'İN MEŞHUR YAĞLI KÖFTE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 4 su bardağı köftelik bulgur
- 2 su bardağı zeytinyağı
- 1 bağ maydanoz
- 1 bağ yeşil soğan
- 3 dal taze sarımsak
- 2 adet kuru soğan
- 4 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 adet domates
- 1 adet limon
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı su (azar azar ilave edeceğiz)
ANTEP'İN MEŞHUR YAĞLI KÖFTE TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Öncelikle doğrama işlerini halledelim. Kuru soğanları minik minik doğrayın. Taze sarımsağın beyaz kısımlarını da ince ince doğrayın. Domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın. Limonu iri iri doğrayın. Yeşil soğanın yeşil kısımlarını ve maydanozu da ince ince doğrayıp kenara ayırın bu yeşillikleri en son kullanacağız.
✔️ Başlayalım. Çiğ köfte tepsisine çiğ köftelik ince bulguru, minik doğranmış kuru soğanı, domatesleri, sarımsağı, baharatları, tuzu ekleyip 5 dakika yoğurun.
✔️ Bulgur kurudukça azar azar su ekleyerek ıslatacağız. Toplamda 2 çay bardağı su kullanıyorum ben.
✔️ Toplamda 30 dakika kadar yoğuruyoruz.
✔️ Tavaya zeytinyağını koyup ısıtın. Yeşillikleri ve ısınan zeytinyağını da ekleyip 15 dakika daha köfteleri yoğurun.
✔️ Tadını tuzunu kontrol edip köfteleri çiğ köfte gibi sıkabilirsiniz.
Tere, marul, roka, turşu, limon ile enfes oluyor.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.