Antakya Usulü Nar Ekşili Salçalı Kırma Yeşil Zeytin Salatası Tarifi

Antakya mutfağı yemeklerinin yanında mezeleriyle de adından sıkça söz ettiriyor. Bugün sizlere kahvaltılarınıza, günlerinize, akşam yemelerinizin yanına yapacağınız eşsiz bir meze tarifi vereceğiz. İşte yemelere doyamayacağınız iştah kabartan nar ekşili, salçalı, kırma yeşil zeytin salatası tarifi

Ana malzemeleri bu bölgede bolca yetişen yeşil zeytin, domates ve yeşilliklerden oluşan zeytin salatası da hem sağlıklı hem de lezzetli mezelerinden biri. Hazırlamak ise 10 dakikanızı almıyor. Sofranıza renk katacak yeşil zeytin salatasını ister kahvaltıya ister meze olarak ana yemeklerin yanına yapıp afiyetle yiyebilirsiniz.

Bu harika lezeti yapmak için sizi mutfağa alalım...

ANTAKYA USULÜ YEŞİL ZEYTİN SALATASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 büyük çorba kasesi yeşil zeytin
  • 2 adet domates
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet nane
  • 4 dal yeşil soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 1 adet limon suyu
  • Arzuya bağlı zahter

ANTAKYA USULÜ YEŞİL ZEYTİN SALATASI NASIL YAPILIR?

✔️ Kırma zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp geniş bir kaseye alın.
✔️ Domateslerin kabuğunu soyup küp küp doğarayın.
✔️ Yeşil soğanı, yaprakları ayırılmış naneyi, salçayı ve maydanozu ince ince doğrayın.
✔️ Nar ekşisini, zeytinyağını, tuzunu, limonsuyunu ve pulbiberini de ekleyip güzelce harmanlayın.
✔️ Salatanızı servis tabağına alabilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri