Anne usulü karbonatlı mayasız poğaça tarifi

Poğaça, çay saatlerinin sevilen lezzetlerindendir. Bugün ne yapsam diyenlere 5 dakikada hazırlanan mayasız yumuşak sütsüz bir poğaça tarifimiz var. İşte anne usulü karbonatlı mayasız poğaça tarifi

Canı hamur işi çekenleri buraya alalım! Mayasız, lezzetli mi lezzetli şipşak hazırlayacağınız bir poğaça tarifimiz var bugün. Tadıyla olduğu kadar görüntüsüyle de büyüleyici olan bu poğaçalar çay saatlerinize eşlik etmeyi bekliyor.

Karbonatlı Peynirli Poğaça tarifi için hangi malzemeler gerekli?
➞ 50 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
➞ 1 çay bardağı sıvıyağı
➞ 1 adet yumurta beyazı
➞ 3 yemek kaşığı yoğurt
➞ 1 tatlı kaşığı karbonat
➞ 2 tatlı kaşığı toz şeker
➞ 1 tatlı kaşığı tuz
➞ Aldığı kadar un

Üzeri için;
➞ 1 adet yumurtanın sarısı

İçi için;
➞ Peynir, maydanoz

Karbonatlı Peynirli Poğaça nasıl yapılır?
✔️ Yoğurma kabına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, sıvı yağı, yumurtanın beyazını, yoğurdu, şekeri, tuzu ekleyip elinizle güzelce karıştırın.
✔️ Azar azar un ekleyerek pürüzsüz yumuşak bir hamur elde edin.
✔️ Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın.
✔️ Peyniri ve ince kıyılmış maydanozu karıştırıp iç harcını hazırlayın.
✔️ Bezeyi çay tabağı büyüklüğünde açın. Karşılıklı kenarları kıvırarak şekil verin ve içerisine iç harcını yerleştirin.
✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine poğaçaları dizin.
✔️ Üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürüp susam serpin.
✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri nar gibi kızaran akadar pişirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: sevincli.lezzetler

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri