Aksaray tava oldukça pratik bir fırın yemeğidir. Kuyruk yağı kullanmak istemiyorsanız mutlaka zeytinyağı kullanın ama kuyruk yağıyla daha lezzetli olacaktır.
Sarımsak bu yemeğin olmazsa olmazı unutmayın. Ayrıca evinizde güveç tepsi varsa onda daha da güzel oluyor tavsiye ederim. Hatta porsiyonluk olsun isterseniz davetlerde minik güveçlerde bile yapabilirsiniz
AKSARAY TAVA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 kilo kuzu kuşbaşı et
- 100 gr kuyruk yağı ya da yarım çay bardağı zeytinyağı
- 4 adet domates
- 4 adet yeşil biber
- 8 diş sarımsak
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
AKSARAY TAVA NASIL YAPILIR?
- Yuvarlak fırın tepsisi ya da büyük güveç tepsiye tabanına kuyruk yağından biraz koyun.
- Kuş başı etleri dizin.
- Üzerine sırayla önce sarımsakları, sonra biberleri en sonda domatesleri kat kat dizin. (Karıştırmıyoruz)
- Tuzu ve kekiği serpin.
- Son olarak zeytinyağını ya da minik doğranmış kuyruk yağlarını yerleştirin.
- Kuşbaşı eti, minik doğranmış kuyruk yağını, tuzu, kekik sebzelerle harmanlayıp tepsiye yerleştirin.
- Yağlı kağıdı sudan geçirip tepsinin üzerine kapatın.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1 saat pişirin.
- Yağlı kağıdı kaldırıp biraz üzerini kızartıp sıcak sıcak servis edin.
Afiyet olsun!