Özellikle hafif tatlı arıyorsanız keşkül tam size göre.
Keşkül ne demek diye soranlara genel kültür bilgisi vereyim:). Osmanlıda hindistan cevizi kabuğundan yapılan yemek kapları keşkül olarak anılırdı.
Sözü fazla uzatmayalım.
Lezzetli ve pratik keşküllere siz de bayılacaksınız mutlaka deneyin. Genelde bir porsiyon asla yetmiyor bizde:) Buzdolabına yapın koyun, görenin yüzündeki mutluluğu görün
İşte o kusursuz tarif..
KEŞKÜL TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı ceviz (Un gibi çekilmiş)
- 2 yemek kaşığı dolusu hindistan cevizi
- 3 yemek kaşığı tepeleme pirinç unu
- 1 tatlı kaşığı silme mısır nişastası
- Bir fiske tarçın
KEŞKÜL TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Süt ve tarçın harip tüm malzemeleri tencereye alın.
✔️ Ocağın altını açmadan güzelce karıştırın.
✔️ Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
✔️ Kaynadıktan sonra kısık ateşte 1 dakika daha karıştırıp ocağın altını kapatın.
✔️ 5 dakika ilk sıcaklığı gidene kadar karıştırmaya devam edin. Daha sonra kaselere paylaştırıp ceviz ve tarçınla süsleyebilirsiniz.
Servis Önerileri
Badem de keşküle çok yakışır.
Yanına dondurma da koyup ikram edebilirsiniz.