Akşama Tatlı Yapmak İsteyenlere Hafif ve Bir Okadar Lezzetli Osmanlı Mutfağından Tam Tutan Keşkül-ü Fukara Tarifi

Sütlü tatlılar Türk Mutfağının sevilen lezzetlerinden şüphesiz. Yumuşacık lokum gibi kıvamı ile damağınızı şenlendiren Keşkül de o lezzetlerden biri. Yapımı da oldukça basit olan bu tatlıyı canınız ne zaman isterse pratik bir şekilde yapabilirsiniz. İşte eşsiz keşkül tarifi...

Özellikle hafif tatlı arıyorsanız keşkül tam size göre. 

Keşkül ne demek diye soranlara genel kültür bilgisi vereyim:). Osmanlıda hindistan cevizi kabuğundan yapılan yemek kapları keşkül olarak anılırdı. 

Sözü fazla uzatmayalım.

Lezzetli ve pratik keşküllere siz de bayılacaksınız mutlaka deneyin. Genelde bir porsiyon asla yetmiyor bizde:) Buzdolabına yapın koyun, görenin yüzündeki mutluluğu görün

İşte o kusursuz tarif..

KEŞKÜL TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı ceviz (Un gibi çekilmiş)
  • 2 yemek kaşığı dolusu hindistan cevizi 
  • 3 yemek kaşığı tepeleme pirinç unu
  • 1 tatlı kaşığı silme mısır nişastası
  • Bir fiske tarçın

KEŞKÜL TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ Süt ve tarçın harip tüm malzemeleri tencereye alın.

✔️ Ocağın altını açmadan güzelce karıştırın.

✔️ Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.

✔️ Kaynadıktan sonra kısık ateşte 1 dakika daha karıştırıp ocağın altını kapatın. 

✔️ 5 dakika ilk sıcaklığı gidene kadar karıştırmaya devam edin. Daha sonra kaselere paylaştırıp ceviz ve tarçınla süsleyebilirsiniz.

Servis Önerileri

Badem de keşküle çok yakışır. 

Yanına dondurma da koyup ikram edebilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri