KÖFTELİ BEZELYE YEMEĞİ İÇİN MALZEMELER
- 1,5 su bardağına yakın bezelye (Dondurulmuş bezelyelerinizi çözdürmeden direk kullanın)
- 1 orta boy havuç
- 1 orta boy patates
- 1 orta boy soğan
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yaklaşık 6-7 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
Köftesi için;
- 200 gr köftelik kıyma
- 2 yemek kaşığı galeta unu (bayat ekmeğinizi kurutup rondodan da geçirip kullanabilirsiniz)
- 1 adet yumurta
- 1 adet küçük rendelenmiş soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı salça
KÖFTELİ BEZELYE YEMEĞİNİN HAZIRLANIŞI
- Köfte için gerekli malzemeleri bir yoğurma kabına alın ve güzelce yoğurun.
- Küçük bir tepsiye 1 yemek kaşığı unu koyun.
- Misket şeklinde köfteler yapın. Tepsiyi arada sallayın ki köfteler yapışmasın.
- Diğer taraftan tencereye yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin.
- Patatesleri küp küp doğrayıp kavurmaya devam edin.
- Salçayı da ilave edip salçanın kokusu çıkana kadar 4-5 dakika kavurun.
- Ayıklanmış bezelyelerinizi ekleyin. Eğer donmuş bezelye kullanacaksanız çözdürmeden direk kullanın. 1-2 dakika kavurun.
- Sıcak suyu ekleyip kaynadıktan sonra köfteleri atın.
- Orta ateşte yaklaşık 30 dakikada mis gibi köfteli bezelyeniz hazır. (Arada suyunu kontrol edin, gerekirse sıcak su ilave edin.)
- 5 dakika dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Öneri
Pratik olması açısından, köfteleri çokça yapıp derin dondurucuda saklayabilir, yemekler yaparken zamandan tasarruf sağlayabilirsiniz:)
Yanına sade pirinç piavı çok yakışır.