SOĞANLI HAVUÇLU TAVUKLU PİLAV İÇİN MALZEMELER
- 3 adet tavuk pirzola yada tavuk ızgara (Kemikleri alıp doğranmış)
- 1 büyük boy havuç
- 1 kase arpacık soğan
- 1.5 su bardağı pirinç
- 2.5 su bardağı kaynar su
- Tuz
- Karabiber
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ (Tencerenin yapışmaması için)
Malzemeler 3-4 kişiliktir. Kişi sayısına göre artırabilrsiniz.
SOĞANLI HAVUÇLU TAVUKLU PİLAVIN YAPILIŞI
- Tavukları kemiğinden ve derisinden ayırıp kuşbaşı gibi doğrayın. (Eğer imkanınız varsa satın alırken bu işlemi yaptırabilirsiniz)
- Tavaya tavukları koyun. Üzerine sıvı yağı da ekleyip ocağın altını açın.
- Ara ara karıştırarak 2-3 dakika soteleyin.
- Daha sonra 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte yaklaşık 20 dakika tavuklar suyunu salıp, tekrar suyunu çekene kadar pişirin.
- Bu arada arpacık soğanların kabuklarını soyun. Havucu soyup ince doğrayın.
- Bu arada pirinci bol suda yıkayıp süzün.
- Pişen tavukların içerisine arpacık soğanı ilave edin
- Soğanları 15 dakika soteleyin
- Ardından havuçları ekleyip 10 dakika soteleyin.
- En son pirinci ekleyin.
- Pirinci 3 dakika kavurun.
- Yaklaşık 2.5 su bardağı kaynar su ilave edip tuzunu ayarlayıp (yaklaşık 1 silme tatlı kaşığı) tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar (ortalama 20 dakika) pişirin.
- Vaktiniz varsa 10 dakika dinlendirin.
- Sıcak sıcak servis edip afiyetle yiyebilirsiniz.
Öneri
Arpacık soğan yoksa normal soğanı yemeklik yada piyaz şeklinde doğrayarak da yapabilirsiniz.
Servis esnasında karabiber dökebilirsiniz.