ANNE KÖFTESİ İÇİN MALZEMELER
- 350 gr köftelik kıyma
- 4 yemek kaşığı galeta unu (bayat ekmeğinizi kurutup rondodan da geçirip kullanabilirsiniz)
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan
- 2,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karbonat
- 3 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım yemek kaşığı salça
ANNE KÖFTESİNİN HAZIRLANIŞI
- Derin bir kaba eti koyun.
- Soğanı rendeleyin yada rondodan çekin.
- Üzerine salçayı, yumurtayı, baharatları, tuzu, karbonatı, galeta ununu (veya ekmek içini) ilave edip güzelce yoğurun.
- Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar yoğurun. (Eğer kıvamı koyu olursa avuç içi kadar su ilave edebilirsiniz.)
- Hazırladığınız köfte harcınızı vaktiniz varsa buzdolabında 1 saat dinlendirin.
- Bir kaseye su koyun. Elinizi suya batırıp köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil verin. Bu şekilde hazırladığınız köftelerden yaklaşık 24 adet çıkmaktadır.
- Kızgın sıvı yağda pişirin.
- Afiyet olsun :)
Öneri
Köfteleri bi gün önceden hazırlayabilirsiniz.Ertesi gün yemeğiniz hazır olur, size pişirmesi kalır. :)
İsterseniz ince kıyılmış maydanoz da koyabilirsiniz güzel olur.
Püf Noktaları
• Köftenize ilave ettiğiniz karbonat köftelerinizin yumuşak olmasını sağlar, ancak miktara mutlaka dikkat edjn.
• Kullandığınız bayat ekmek köftenizin dağılmamasını sağlar.
• Köftelerinize şekil verirken elinizi hafif ıslatmanız şekil verirken size kolaylık sağlayacaktır.
• Köftenize koyacağınız karbonatın ölçüsü tam tarifteki gibi olmalı. Kesinlikle fazla konmamalı.