MANTARLI TAVUK SOTE İÇİN MALZEMELER
- 500 gr tavuk göğsü
- 400 gr mantar
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet büyük boy domates veya 3 yemek kaşığı domates sosu
- 2 çay kasığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kasığı karabiber
- 1 çay kasığı pul biber
- Yarım su bardağı sıcak su
MANTARLI TAVUK SOTENİN YAPILIŞI
- Tavuk göğsünüzü kuşbaşı şeklinde doğrayın ve tencerenize alın.
- Tencerenin kapağını kapatıp tavuklar suyunu çekene kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Doğradığınız mantarlarınızı da tencereye ilave ederek tekrar ağzını kapatın ve 6-7 dakika daha pişirin.
Daha sonra Sıvı yağı, domates salçasını ekleyerek 5 dakika sonra yemeklik doğradığınız domatesleri veya domates sosunuzu, baharatlarınızı ve yarım su bardağı sıcak suyunuzu ekleyip 6-7 dakika daha ocakta tutup ocağın altını kapatın. - Yemeğiniz servise hazırdır.
Afiyet olsun.