Akşama ne yapsam diyenlere: Mantarlı tavuk sote tarifi

Yapımı hem kolay hem lezzetli olan pratik yemeklerden tavuk soteyi birde mantarlı deneyin pişman olmayacaksınız. Yanına bir pilav, salata ile doyurucu bir menü hazırlayabilirsiniz. Buyrun tarifimize...

MANTARLI TAVUK SOTE İÇİN MALZEMELER

  • 500 gr tavuk göğsü
  • 400 gr mantar
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet büyük boy domates veya 3 yemek kaşığı domates sosu
  • 2 çay kasığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kasığı karabiber
  • 1 çay kasığı pul biber
  • Yarım su bardağı sıcak su

MANTARLI TAVUK SOTENİN YAPILIŞI

  1. Tavuk göğsünüzü kuşbaşı şeklinde doğrayın ve tencerenize alın.
  2. Tencerenin kapağını kapatıp tavuklar suyunu çekene kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
  3. Doğradığınız mantarlarınızı da tencereye ilave ederek tekrar ağzını kapatın ve 6-7 dakika daha pişirin.Daha sonra Sıvı yağı, domates salçasını ekleyerek 5 dakika sonra yemeklik doğradığınız domatesleri veya domates sosunuzu, baharatlarınızı ve yarım su bardağı sıcak suyunuzu ekleyip 6-7 dakika daha ocakta tutup ocağın altını kapatın.
  4. Yemeğiniz servise hazırdır.

Afiyet olsun.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri