Erzurum Kesme Çorbası (Yöresel Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı kesme (erişte)
- 1 adet orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı tepeleme salça
- 3 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı reyhan
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 3 diş sarımsak
- 2 litre sıcak su
Erzurum Kesme Çorbası Tarifi Yapılışı
- Derin bir tencereye mercimeği koyun. Üzerine 3 su bardağı suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Mercimekler pişene kadar (Yaklaşık 15 dakika) kaynatın.
- Mercimekler pişince içerisine erişteyi ekleyin ve kalan suyu da dökün (yaklaşık 5-6 su bardağı) ve yoğunluğunu ayarlayın. Yaklaşık 5 dakika daha kaynatın.
- Küçük bir tavada, tereyağını eritin. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ve küçük küçük doğranmış sarımsağı ekleyip kavurun. Salçayı, baharatını ilave edin ve salçanın kokusu gidene kadar kavurun.
- Salçayı pişen mercimekli karışıma ekleyip ara ara karıştırarak özdeşleşmesini bekleyin. (Yaklaşık 15 dakika).
- Sıcak servis edin.Afiyet olsun.
EK BİLGİ
Erişte taze kesilip kullanılabileceği gibi , pratik olması açısından genelde yazdan yapılıp kurutulup kullanılır.