Erzurum usulü kesme çorbası tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir

Erzurum usulü kesme çorbası, kış aylarında en çok tercih edilen yöresel lezzetlerden biridir. Tam bir şifa deposu olan kesme çorbası, tek başına bile akşam yemeği olabilir. İşte erzurum usulü kesme çorbası tarifi...

Erzurum Kesme Çorbası (Yöresel Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı kesme (erişte)
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı tepeleme salça
  • 3 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı reyhan
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 3 diş sarımsak
  • 2 litre sıcak su

Erzurum Kesme Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Derin bir tencereye mercimeği koyun. Üzerine 3 su bardağı suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Mercimekler pişene kadar (Yaklaşık 15 dakika) kaynatın.
  2. Mercimekler pişince içerisine erişteyi ekleyin ve kalan suyu da dökün (yaklaşık 5-6 su bardağı) ve yoğunluğunu ayarlayın. Yaklaşık 5 dakika daha kaynatın.
  3. Küçük bir tavada, tereyağını eritin. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ve küçük küçük doğranmış sarımsağı ekleyip kavurun. Salçayı, baharatını ilave edin ve salçanın kokusu gidene kadar kavurun.
  4. Salçayı pişen mercimekli karışıma ekleyip ara ara karıştırarak özdeşleşmesini bekleyin. (Yaklaşık 15 dakika).
  5. Sıcak servis edin.Afiyet olsun.

EK BİLGİ

Erişte taze kesilip kullanılabileceği gibi , pratik olması açısından genelde yazdan yapılıp kurutulup kullanılır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri