Lokum kıvamında ağzınıza layık sulu köfte için püf noktaları bilmek lazım. Öncelikle kıymanın türü önemli. Kesinlikle yağlı kıymadan sulu köfte olmuyor. Köftenin en az 10 dakika yoğurulması gerekiyor. Unutmadan sulu köfte yaparken tepsiye mutlaka un serpip ara ara karıştırın. Gerisi tarifimizde. Aşamalara tam uyarsanız mükemmel sulu köfteleriniz olacaktır.
Ben 1 kilo kıymadan yapıp yarısını buzluğa koyuyorum zor zamanlarımda tam bir kurtarıcı oluyor. Siz de o şekilde yapabilirsiniz.
SULU KÖFTE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
Köftesi için;
- 1 kg yağsız dana kıyma
- 1,5 su bardağı ince bulgur
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 2 yemek kaşığı reyhan
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım yemek kaşığı un
- Karabiber,tuz. toz biber
- 1 litre su
SULU KÖFTE TARİFİNİN HAZIRLANIŞI
Önceleri köfteyi yoğuralım. Derin bir kaba kıymayı, rendelenmiş suyu sıkılmış soğanı, yumurtayı, unu , tuzu ve baharatları koyup güzelce yoğurun. Ne kadar güzel yoğurursanız o kadar lezzetli oluyor. Kıvam alması için gerekirse yarım çay bardağı kadar su ilave edebilirsiniz.
Bir tepsiye 2 yemek kaşığı kadar un koyup minik minik bezelyeden az büyük köfteler yapıp koyun. Ara ara tepsiyi sallayın. İsterseniz bu şekilde buzluğa koyabilirsiniz zor zamanların kurtarıcısı olur kendileri.
Tencereye sıvı yağı ve tereyağını alın. Unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından salçayı ekleyip 2 dakika kavurun. Baharat ve tuzunu da ayarlayıp kaynar suyu ekleyin. Fokur fokur kaynayınca köfteleri atıp 10 dakkika pişirin.
Üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyip servis edebilirsiniz.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.