ŞEHRİYE ÇORBASI İÇİN MALZEMELER
- 1 çay bardağı şehriye (Arpa şehriye, tel şehriye istediğinizi kullanabilirsiniz)
- 1 litre sıcak su
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı domates rendesi (Yazın yaptığınız buzluktaki domates rendesini veya domates konservelerinizi kullanabilirsiniz)
- Karabiber, pul biber
- Varsa 3-4 küp et/tavuk suyu
- Tuz
ŞEHRİYE ÇORBASININ YAPILIŞI
- Tencereye sıvı yağı koyun, biraz ılıyınca tereyağını ekleyin. Unu da ilave ederek unun kokusu çıkana kadar kavurun.
- Ardından salçayı ekleyip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.
- Sıcak suyu ekleyin.
- Kaynayan suya şehriyeleri eklep tuz ve baharatlarını ayarlayın.
- Tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 10-15 dakika şehriyeler yumuşayana kadar pişirin.Bu aşamada suyunu kontrol edin, gerekirse sıcak su ekleyin.
- Limonla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Öneri
İçerisine minik minik doğranmış haşlanmış tavuk ile lezzetlendirebilirsiniz.
Seviyorsanız maydanozları küçük küçük doğrayıp renklendirebilirsiniz.
Bu çorbaya kuru nane de çok yakışır.