ZEYTİNYAĞLI YEŞİL MERCİMEK YEMEĞİ İÇİN MALZEMELER
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 adet kapya biber
- 1 adet kuru soğan
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 silme tatlı kaşığı karabiber
Mercimeği haşlamak için;
- 2.5 su bardağı su
ZEYTİNYAĞLI YEŞİL MERCİMEK YEMEĞİNİN YAPILIŞI
- Küçük bir tencereye mercimeği ve suyu ekleyin. 15 dakika kaynatın.
- Süzgeç yardımıyla süzün.
- Soğanı ve kırmızı biberi yemeklik doğrayıp tencereye koyun. Sıvı yağı ekleyin ve hafif kavrulana kadar 3-4 dakika kavurun.
- Ardından mercimeği ekleyip karıştırın. Üzerine kaynar suyu ekleyin.
- Tuzunu ve karabiberini ayarlayın.
- Tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte yaklaşık 15 dakika pişirin. Suyu az gelirse üzerine sıcak su ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun :)
Öneri
Eğer mercimek yemeğini daha sulu seviyorsanız, su miktarını artırıp özdeşleşmesini sağlayın.