YARMALI YOĞURT ÇORBASI İÇİN MALZEMELER
- 1 su bardağı yarma
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 7 bardak su
- Kuru nane, tuz
YARMALI YOĞURT ÇORBASININ YAPILIŞI
- Yarmayı yıkayıp düdüklüye koyun. Üzerine 6 su bardağı su ekleyin. Düdüklü ses çıkarmaya başladıktan sonra 30 dakika kaynatın.
- Diğer tararfta yoğurt, yumurta ve unuu karıştırp yavaş yavaş su ilave ederek pürüzsüz olacak şekilde terbiyesini hazırlayın. (Yaklaşık 1 su bardağı)
- Haşlanan nohut ve yarma süzülür. (Ben çocuğuma da yedirdiğim için gaz yapmasın diye süzüyorum. Siz süzmeyedebilirsiniz).
- Haşlanan yarmanın suyundan hazırladığınız terbiyeye ekleyerek karışımı ılıtın.
- Yarmaya yavaş yavaş terbiyeyi ekleyin ve sürekli karıştırın.
- Çorba kaynayana kadar karıştırılmaya devam edilir.
- Kaynayınca 10-15 dk kadar kaynatılarak özleşmesini sağlayın. 8Çorbanın suyu az geldiyse suyunu ayarlayın)
- Ocağın altını kapatıp tuzunu ayarlayın.
- Küçük bir tavada tereyağını eritin. Kuru nane eklenip kavurduktan sonra çorbaya dökün
- Sıcak servis edin.
- Afiyet olsun.
EK BİLGİ
Haşlanmış nohutunuz ilave edebilirsiniz. Çorba kaynamaya başlayınca buzluktaki nohutunuzdan 2 yemek kaşığı kadar ekleyebilirsiniz, çorbanızı daha lezzetlendirebilirsiniz.
Yarmaları akşamdan soğuk suyla ıslatıp bekleterek pişme süresini kısaltabilirsiniz.