Akşama ne pişirsem diyenlere! Tüm püf noktalarıyla orjinal Konya usülü bamya çorbası tarifi
Bamya çorbası, Konya'da düğünlerin ve bayram sofraların olmazsa olmazıdır. Biraz zahmetli görünse de lezzetine değer. Sizler için tüm aşamalarını ayrıntılarıyla verdiğimiz tarifimize geçelim...
KONYA USULÜ BAMYA ÇORBASI İÇİN MALZEMELER (10 Kişilik)
300 gr kuzu kuşbaşı (Çok küçük doğranmış, bamya ile aynı boyda)
5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet büyük boy soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz + 1 yemek kaşığı tuz
10 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı limon tuzu
Kuru bamyayı haşlamak için
100 gr kuru bamya (kurutulmuş çiçek bamya)
6 su bardağı su
KONYA USULÜ BAMYA ÇORBASININ YAPILIŞI
Aldığınız bamya tüylü ise teflon tavada 2 dakika çevirin. Ocaktan inince mutfak havlusuna koyup elinizle ovcalayarak küçük tüylerinin temizlenmesini sağlayın.
Bamyayı haşlamak için tencereye bamyayı ve suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. (Su oranı yukarıda yazıyor)
Kaynadıktan 20 dakika sonra ocağın altını kapatın.
Bamyayı bir süzgece döküp ve çeşmenin altında yıkayın.