Bugün sizlere yapımı 15 dakikanızı almayacak lezzeti olay harika bir kebap tarifi vereceğim. Kendisi bizim davetlerin baş yemeklerinden. Lokum gibi kuyruk yağıyla pişmiş etin tadı yedikçe yedirecek. Yanına tırnak pide de varsa değmeyin keyfinize...
Kuzu eti olmazsa olmaz ama ben yemem diyorsanız dananın bonfile kısmından kullanın. Etin yağı olmazsa lezzeti olmaz . Bu yemeğin lezzeti kuyruk yağından geliyor.
Hiç uğraşmadan ortaya enfes bir yemek çıkarayım diyorsanız düşünmeden bu yemeği yapın. Yemek budur diyorum başka bir şey demiyorum.
İşte o tarif...
ELİ BÖĞRÜNDE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 kilo kuşbaşı doğranmış kuzu eti (Dana eti kullanmak isteyenler bonfile kullanabilir)
- 100 gr kuyruk yağı (Üzerine koyulacak, kuyruk yağı sevmiyorsanız tereyağı da olur ama aynı lezzeti vermez:))
- 4 adet domates (Dilerseniz cherry domates kullanabilirsinizÖnce
- 4 adet yeşil biber
- 2 adet kapya biber
- Bir kase arpacık soğan
- 5-6 diş sarımsak
- Tuz
- Pulbiber
ELİ BÖĞRÜNDE TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Etin sinirlerini ayırın. Ben alırken kasaptan rica ediyorum Kuşbaşı şeklinde doğratıyorum.
✔️ Tepsinin bir köşesine kuşbaşı doğradığınız etleri koyun. İncecik yaymayın yoksa kurur et.
✔️ Biberleri iri iri doğrayın. Etin yan kısmına yerleştirin. (Etle karıştırmıyoruz, her şey ayrı oluyor)
✔️ Domatesleri de iri kuşbaşı şeklinde doğrayıp tepsiye yerleştirin.
✔️ Arpacık soğanların kabuğunu soyup tepsiye yerleştirin.
✔️ Sarımsakların kabuklarını ayıklayıp tepsiye yerleştirin.
✔️ Kuyruk yağını da incecik doğrayıp tüm tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.
✔️ Tuzunu biberini üstten serpin.
✔️İmkanımız olsa taş fırında pişirsek ama malesef:) Önceden ısıtılmış 220 derece yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Suyu tamamen çeksin ama et kurumasın.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.