Fajita ister tavukla ister etle yapılsın herşekilde çok lezzetli oluyor. Öyle uzun uzun yemek hazırlama derdi olmadan misafiriniz geldiğinde bile hemen şipşak yapabileceğiniz bir tarif bu.
Aslında Latin Amerikaya ait olsa da son dönemde ülkemizde epey ün kazandı. Çeşitli tarifler olsa da ben çok şu an vereceğim tarifi seviyorum. Siz damak tadınıza göre farklılaştırabilirsiniz.
TAVUK FAJİTA TARİFİ İÇİN GERKELİ MALZEMELER
- 1 kilo tavuk göğsü
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığının ucuyla kimyon
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- Yarım çay kaşığı toz biber
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kuru soğan
TAVUK FAJİTA TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Derin bir kapta julyen doğradığınız tavukları, limon suyunu, baharatları ve sıvı yağı koyup güzelce harmanlayın. Üzerini streç filmle kapatıp 3 saat buzdolabında bekletin.
✔️ Sebzeleri de julyen doğrayıp ayrı ayrı kenarda bekletin.
✔️ Sebzelerle tavukları ayrı ayrı soteleyip birleştireceğiz.
✔️ Yapışmaz teflon bir tavayı ısıtın Çok az yağ koyarak sebzeleri orta ateşte soteleyin.
✔️ Başka bir teflon atavada soslanmış tavukları 6-7 dakika orta ateşte soteleyin
✔️ Sebzelerle pişen tavukları birlikte 1-2 dakika çevirip çok zedelemeden servis tabağına alın. Afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.