Malzemeler:
- 2 orta boy patates
- 3 orta boy patlıcan
- 2 orta boy soğan
- 2 orta boy domates
- 500 gr tavuk göğüs yoksa yerine/ 1,250 gr tüm tavuk
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 5 diş sarımsak
- Yarım fincan sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Yapılışı :
İlk olarak tarifte kullanılacak olan 2 orta boy patates, 3 orta boy patlıcan, 2 orta boy soğan, 2 orta boy domatesi yıkayın. 2 orta boy patatesi soyup orta büyüklükte küp küp doğrayın. 3 orta boy patlıcanı alacalı şekilde soyun. Onları da patateslerin büyüklüğüne uygun şekilde doğrayın. 2 orta boy kuru soğan, 2 adet yeşil biber, 2 orta boy domates ve 5 diş sarımsağı da yemeklik olacak şekilde doğrayın.
Yemek için isteğe bağlı olarak 500 gr tavuk göğüs yada 1,250 gr tüm tavuk kullanabilirsiniz. Kullanılacak kemikli ya da kemiksiz tavuğu iri parçalar şeklinde doğrayın. Sebzelerin üzerine ekleyin. Tavuklar ve sebzelerin bulunduğu kase içerisinde bir yer açın. Açılan yere yarım fincan sıvı yağ, 1 yemek kaşığı domates salçası, tuz, karabiber ve pul biber ekleyin. Salçayı eze eze sebzeler ve tavuklar ile bu malzemeleri karıştırın. Homojen bir karışım aldığında malzemelerini bir borcam içerisine alıp, düzeltin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 dakika süre ile pişirin. Pişen yemeğin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edin.
Yanına acılı bulgur pilavı ve cacık yapıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.