Kıbrıs'a özgü bir yemek olan Şeftali Kebabının orijinal ismi Şef Ali Kebabı. Zamanla söylene söylene Şeftali Kebabı adını almış.
Bayramlarda, davetlerde olmazsa olmaz olan şeftali kebabı, mangalda şişe geçirilerek pişiriliyor. Bir diğer ismi de "banna".
Gelin püf noktalarıyla şeftali kebabının nasıl yapıldığını anlatalım.
ŞEFTALİ KEBABI MALZEMELERİ
- 1 adet kuzu gömleği (terp de deniyor)
- 500 gr dana ve kuzu karışık kıyma
- 1 adet büyük kuru soğan
- 1 tutam maydanoz
- Tuz, kimyon, karabiber
ŞEFTALİ KEBABI TARİFİ
✔️ Kuzu gömleğinin çok ince olması gerekiyor. Kokusunun giderilmesi için bir gece boyunca tuzlu ve limonlu suda bekletin. Ertesi gün ise ılık suda ovuşturulacak ve iyice temizleyin.
✔️ Karıştırma kabına kıymayı, rendelenmiş soğanı, ince kıyılmış maydanozu ve baharatları koyup 5-10 dakika yoğurun.
✔️ Streç filme sarıp 1 saat buzdolabında dinlendirin.
✔️ Hazırladığınız kıymadan köftelik parçalar alın ve oval şeklini verin.
✔️ Kuzu gömleğini, köfteleri sarabilecek şekilde kesin ve üzerine köfteyi koyup dolma sarar gibi sarın.
✔️ Son olarak köfteleri şişe dizip ızgarada pişirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın