Çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan ağlayan pasta; ıslak kek, krem şanti ve çikolata sosunun muhteşem birleşmesiyle damakları mest eder. Yemeyen yoktur ma yapmayan vardır belki diye size gerçek ağlayan pasta tarifi hazırladık. Hazır krem şanti kullanmak istemezseniz 1 paket sıvı krema ile 1 su bardağı pudra şekerini mikserle çırpın. Tarifte pratik olacağı için hazır çikolata sosu kullandık,
AĞLAYAN PASTA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 3 adet oda sıcaklığında yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Yarım su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı + 1 çay bardağı un (Fazla dökmeyin)
Üzeri için;
- 1 paket hazır çikolata sosu
Islatmak için;
- 1.5 su bardağı soğuk süt
Üzeri için;
- 2 paket toz krem şanti
- 1,5 su bardağı süt
AĞLAYAN PASTA NASIL YAPILIR?
- Karıştırma kabına yumurtayı ve şekeri ekleyip mikserle 3-4 dakika çırpın. Sütü, sıvı yağı ekleyin. Eleyerek kakaoyu, vanilyayı, kabartma tozunu, unu ilave edin. Mikserle düşük devirde homojen bir kıvam elde edin.
- Büyük kare borcamı tereyağı ile yağlayın. Üzerine kek hamurunu dökün. Zemine bir kaç kez vurun ki her yeri eşit olsun.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. Yaklaşık 20-30 dakikada pişiyor.
- Kek fırından çıktıktan sonra 1 saat kadar soğutun. İyice soğusun.
- Tencereye çikolata sosunu koyup üzerinedeki tarife göre hazırlayın. Ocağın altını kapatınca ara ara karıştırki üzerini kabuk bağlamasın.
- Krem şantiyi 1.5 su bardağı soğuk süt ile mikserle hazırlayın.
- İyice soğuyan kekin bir kaç yerinden kürdanla delik açın. 1.5 su bardağı sütü kaşık kaşık her yerine eşit bir şekilde dökün. Kısa sürede tamamen çekiyor sütü merak etmeyin.
- Krem şanti ile kaplayıp spatula ile düzeltin.
- Son olarak çikolata sosu dökün.
- Vaktiniz varsa en az 4.5 saat buzdolabına dinlendirin. Vaktiniz yoksa da 2 saat buzdolabında dinlendirip dilimleyerek servis edin.
Afiyet Olsun!