Ağlayan pastanın lezzetli olması yapımının zor olduğu düşündürüyor ama ağlayan pastayı uygun adımlarla çok pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Yoğun çikolata tadı sevenlerin favorisi olacak bu pastayı mutlaka denemelisiniz.
Malzemeler :
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Yarım su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı + 1 çay bardağı un
Üzeri için :
- 1 paket çikolata sosu (siz arkasındaki ölçülere göre hazırlaya bilirsiniz)
- 2 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için :
- 2 paket kremşanti
- 1,5 su bardağı süt
Yapılışı :
İlk olarak pastanın keki için bir kase içerisine 3 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker ekleyin. Ardından açık sarı renk alana kadar mikser ile yumurtaları rengi açılana kadar çırpın. Rengi açılan yumurtaların üzerine ilk olarak yarım çay bardağı sıvıyağ, arım su bardağı sütü ekleyip karıştırın. Ardından eleyerek 3 yemek kaşığı kakao, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 su bardağı + 1 çay bardağı unu ekleyin. Sonrasında kek malzemelerini homojen kıvam alana yaklaşık 15 20 saniye kadar çırpın. Sonrasında bir borcam tepsiyi tereyağı ile yağlayın.
Hazırlanan kek harcını borcam içerisine dökün. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kürdan testi ile birlikte kontrol ederek pişirin. Pişen keki fırından çıkarıp tamamen soğumasını sağlayın. Hazır çikolata sosunu paket arkasında yazdığı şekilde hazırlayıp onun da soğumasını bekleyin. Soğuyan kekin üzerini 1,5 su bardağı süt ile ıslatın. 2 paket krem şantiyi süt ile çırpın ve ıslatılan kekin üzerine tamamını döküp yaydırın. Üzerini düzelttikten sonra çikolata sosunu da aynı şekilde döküp yaydırın. Hazırlanan pastayı 4-5 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.