Bugün sizlere sanat eseri gibi bir kurabiye tarifi paylaşacağız. Şekline hayran kalmamak mümkün değil. İnsan ısırmaya kıyamıyor:) Biraz uğraştırıcı görünebilir ama sonucuna değecek keyifle yapacaksınız emin olun.
Elmalı kafes kurabiye tarifi için gerekli malzemeleri sıralayalım;
➞ 250 gr tereyağı
➞ 1 adet yumurta
➞ 1 su bardağı pudra şekeri
➞ 1 su bardağı nişasta
➞ Yarım çay bardağı süt
➞ 2 yemek kaşığı yoğurt
➞ 1 paket vanilya
➞ 1 paket kabartma tozu
➞ Aldığı kadar un
İç harç için;
➞ 3 adet büyük elma
➞ 3 yemek kaşığı toz şeker
➞ 1 tatlı kaşığı tarçın
➞ 1 su bardağından biraz az ceviz içi
Elmalı kafes kurabiye tarifinin yapılışına geçelim;
✔️ İç harcını hazırlayalım. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Tencereye elmaları, tarçını ve şekeri alıp karıştırın ve 10 dakika pişirip soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra ceviz içini ekleyip karıştırın.
✔️ Yoğurma kabına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ve pudra şekerini alıp yoğurmaya başlayın. Üzerine yumurtayı, yoğurdu ve sütü ilave ederek yoğurmaya devam edin. Nişastayı, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyin. Azar azar un ilave ederek kontrollü bir şekilde ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
✔️ Hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça kopartın.Hafif unladığınız tezgahta merdaneyle çok ince olmayacak şekilde pasta tabağı büyüklüğünde açın. 4 tarafını kesip kare şekli verin.
✔️ Çapraz iki kenardan 8'er çizik atın.
✔️ Boş olan kısma elmalı harcı koyup diğer kesilmemiş kısmı üzerine kapatın. Çatalla kenarlarını bastırın.
✔️ Bir sağdan bir soldan şerit kapatarak kafes görünümünü elde edin.
✔️ Tüm hamurları aynı şekilde hazırlayın.
✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine kurabiyeleri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
✔️ Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri eleyin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Hobbyolog/ Derleme: Sağlıkhaberciniz