Bugün, kıyır kıyır tek lokmalık harika bir kurabiye tarifi paylaşacağız. Yaptığınız gün bitiyor genelde ama oldu da bitti diyelim günlerce bayatlamıyor. Bu kurabiyenin püf noktası; kurabiyeler sıcakken kakaolu pudra şekeri karışımına bulamak. Yemesi de yapması da zevkli bu kurabiyeleri mutlaka deneyin.
Küllü kurabiye için gerekli malzemeleri sıralayalım:
- 125 gr tereyağı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağına yakın un
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı pudra şekeri
Küllü kurabiye tarifinin yapılışına geçelim:
✔️ Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, sıvı yağı, pudra şeşekerini, yumurtayı karıştırma kabına alıp güzelce yoğurun.
✔️ Vanilyayı ve kabartma tozunu da ekleyin.
✔️ Azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edin.
✔️ Hamurdan minik minik parçalar alıp misket şeklinde yuvarlayın.
✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
✔️ 170 derecede altı hafif pembeleşene kadar pişirin.
✔️ Bir kapta pudra şekeri ve kakaoyu karıştırın.
✔️ Pişen kurabiyelerin ilk sıcaklığı gidince soğumadan bu karışıma bulayın. Dilerseniz süzgeç ya da elek yardımıyla da tepsiye serpebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın