Ağız Tadıyla Yemelik Enfes Lezzet! Kebapın Etin Yandaşı 3 Dakikada Hazırlanan Havuçlu Ezme Tarifi

Ezme Türk Mutffağının sevilerek yenen lezzetlerinden. Pek uğraş da gerektirmiyor esasen. Rondo her işi hallediyor. Bugün sizlere yemeklerinizin ayrılmaz parçası olacak havuçlu ezme tarifi vereceğiz.

Havuçlu ezme tarifim meşhurdur benim. Mangalın, köftenin yanına her zaman yaparım. Eminim siz de yapınca çok seveceksiniz. 

HAVUÇLU EZME TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 2 adet havuç
  • 3 adet domates
  • 1 kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 5-6 dal maydanoz

Sosu için

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 dis rendelenmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı toz sumak
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Tuz

Sos malzemelerini iyice karıştıralım.
Bütün sebzeleri rondodan çok ezmeden çekelim. Üzerine sosu ilave edıp karıştıralım.

HAVUÇLU EZME TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ Havuç, domatesi, biberi, maydanozu, soğanı rondodan geçirin.

✔️ Sos için gerekli olan tüm malzemeleri geni bir kapta karıştırın.

✔️ Rondodan geçirdiğiniz sebzeleri sosa ekleyip iyice harmanlayın.

Özellikle kebapların yanında enfes oluyor. 

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. 

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri