İzmir' de her balık restorantında hemen önünüze gelen efsane mezedir Atom Meze. Kurutulmuş arnavut biberin yağda çıtırdamasıyla her lokmayı yedikçe diğerini yiyesiniz gelir.
İştah açar bizden söylemesi...
ATOM MEZE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:
- 2,5 su bardağı süzme yoğurt
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- 4 adet kurutulmuş Arnavut biberi
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
ATOM MEZE TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Bir kaseye yoğurdu, rendelenmiş sarımsağı ve tuzu alıp güzelce karıştırın. Azar azar su ilave ederek krema kıvamına getirin. Servis tabağına yoğurdu güzelce yayın.
✔️ Arnavut biberini bir kaseye alıp üzerine sıcak su koyup 5 dakika bekletin.
✔️ Bir tavaya sıvı yağı ve tereyağı alın. Yağı yakmadan ısıtın. Arnavut biberlerini iri parçalar halinde doğrayın.Tavada 3-4 dakika çevirin.
✔️ Yoğurun üzerine biberleri dökün.
✔️ Kızarmış ekmekle soğumadan servis edin.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.