Acı biber ile reçel ismi yan yana garip geliyor değil mi:) Ama öyle bir lezzet düşünün ne tamamen acı ne tamamen acı. Acısı öyle çok çok yakmıyor ama kendisini hissettiriyor. Uzak doğu mutfağında çok yaygın.
Bu reçel özellikle labne tarzı peynirlerle çok seviliyor. Sandviçlerle, et yemeklerinin yanında sos olarak yada ızgara peynirin üzerinde harika oluyor.
Mutfak robotu işinizi kolaylaştıracaktır. Unutmadan reçeli pişirirken büyük bir tencere kullanın ve biberi doğrarken elinize eldiven takmayı ihmal etmeyin.:)
Kırmızı acı biberler boy boy pazarlarda yerini almışken az miktarda da olsa bu reçeli mutlaka deneyin.
ACI BİBER REÇELİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 5 adet kırmızı kapya biber
- 5 adet acı biber (jalapeno, meksika veya arnavut biberi tarzı)
- 1 çay kaşığı tuzsuz tereyağı
- 2 su bardağı şeker
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 1 su bardağı soğuk su
ACI BİBER REÇELİ NASIL YAPILIR?
✔️ Biberlerin çekirdeklerini çıkarın. (Ben çekirdeklerinin görüntüsünü de seviyorum o yüzden çıkarmıyorum tamamen size kalmış.) Yıkayıp kurumaya bırakın.
✔️ İri iri doğrayıp mutfak robotuyla çekin.
✔️ Tencereye alıp üzerine şekeri de ekleyip 3 saat bekletin. (Henüz altını açmıyoruz)
✔️ 1 su bardağı kadar suyu da ilave edip ocağın altını orta ateşte açın. Fokur fokur kaynayınca kısık ateşte 30-40 dakika ara ara karıştırarak kaynatın.
✔️ Ocaktan almadan hemen önce limon suyunu ve tereyağını ekleyin.
✔️ Kaynar kaynar kavanozlara doldurun. Yeni kullanılmamış kavanoz kapaklarıyla sıkıca kapatın. Ertesi gün serin ve güneş almayan bir yere kaldırabilirsiniz.
Taze kırmızı acı biber bulamazsanız, pul biber de ekleyebilirsiniz.
Acı Biber Reçelini Ne İle Yeriz?
Beyaz peynir sürdüğünüz ekmeğin üzerinde, sandviç ekmeğin arasına, ızgaraların yanında sos olarak yada ızgara peynir ile yiyebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.