Tutmama İhtimali Yok! 5 Malzemeli Bol Lezzetli Aside Tatlısı Tarifi

Aside tatlısı, Kayserinin yöresel lezzetlerinden birisidir. Un helvasına benzese de kıvamı muhallebi gibi oluyor. Peki aside tatlısı nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır? İşte püf noktalarıyla orjinal tarifi...

Aside tatlısı, Kayseri yöresinde özellikle soğuk kış gecelerinde yapılan tatlılardan birisidir. Farklı yörelerde farklı isimlerle de karşımıza çıkan bu efsane lezzetin kıvamı koyu puding gibi oluyor. Az malzemeli bol lezzetli bu tatlıyı mutlaka deneyin. Umarım siz de bizim gibi beğenirsiniz.

Aside Tatlısı İçin gerekli malzemeleri sıralayalım:

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı su
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı pekmez

Aside Tatlısının yapımına geçelim:
Yapışmaz tavayı ocağa alın. Tava ısınınca 3 yemek kaşığı tereyağı koyup eritin.

Unu ilave edip sürekli karıştırarak kavurun.
Kısık ateşte unu hafif kahverengiye dönene kadar kavurun.

Şekeri ilave edin ve şeker eriyene kadar kavurmaya devam edin.
Suyu da yavaş yavaş ilave edin. Topaklanmaması için karıştırmayı ihmal etmeyin.

Pekmezi ilave edin. Kaynayana kadar yavaş yavaş karıştırmaya devam edin.
Bir müddet sonra puding gibi koyu bir kıvam alacaktır.

Üzeri göz göz olmaya başlayınca ocağın altını kapatın. Orta boy bir dikdörtgen borcamı sudan geçirip bekletmeden tatlıyı içine dökün.

Tatlıyı soğumaya bırakın. Yaklaşık 3-4 saat buzdolabında dinlendikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Tarifin kaynağı: Cemile Güngör / Derleme: Sağlıkhaberciniz

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri