Kağıtta sebzeli bohça kebabı nasıl yapılır? İşte sebzeli kağıt kebabı tarifi ve püf noktaları

Kağıt kebabı, Türk mutfağının klasik lezzetlerinden biridir. Bugün bohça şeklinde hazırlayacağımız kağıt kebabı ile sofralarınızı şenlendirmeye hazır olun. Peki kağıtta sebzeli bohça kebabı nasıl yapılır? İşte tam tarifi...

Kısa sürede 10 numara bir akşam yemeği hazırlamak istiyorum ama hiç de vaktimi almasın diyenlere bu tarif! Zahmetsizce hazırlayıp fırına koyup sonunda etlerin lokum gibi nasıl piştiğine hayretle bakabilirsiniz bizden söylemesi. Misafir sofralarınıza da çok yakışacak bu tarifi mutlaka deneyin

Kağıtta sebzeli bohça kebabı için gerekli malzemeleri sıralayalım:

  • 500 gr kuzu eti
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet kuru soğan
  • 6-7 diş sarımsak
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet havuç
  • Yarım su bardağı bezelye
  • Tuz, karabiber, kekik, toz biber
  • Zeytinyağı

Kağıtta sebzeli bohça kebabı tarifinin yapılışına geçelim:
✔️
Sebzeleri çok minik olmayaak ve kuşbaşı etle aynı formda olacak şekilde doğrayın.

✔️ Geniş bir kap içerisine eti, sebzeleri, zeytinyağını, tuzu va baharatları ekleyip harmanlayın.
✔️ 1 adet pişirme kağıdını önce biraz buruşturup kase şekline getirin, ortasına sebzeli karışımdan koyup bohça şeklinde sarın.

✔️ Isıya dayanıklı tel veya iple bağlayın.
✔️ Tüm malzemeleri aynı şekilde hazırlayın.
✔️ Fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derecede yaklaşık 1 saat pişirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Tarifin kaynağı: Umut Sepetim'den Pratik Nefis Tarifler / Derleme: Sağlıkhaberciniz

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri