5 çayına ne yapsam: Bayatlamayan çörekotlu minik tuzlu kurabiyeler

Bayatlamayan her zaman elinizin attında bir kurabiye olsun istemez misiniz? Yapımı oldukça kolay olan minik tuzluların tek lokmalık tam ağzınıza layık. Tuzlu bir kurabiye yapacaksanız başka kurabiye tarifi aramayın.

MİNİK TUZLULAR İÇİN MALZEMELER

  • 125 gr tereyağı
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 yumurtanın beyazı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 2 yemek kaşığı çörekotu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Aldığı kadar un

Üzerine sürmek için 1 adet yumurta sarısı

MİNİK TUZLULARIN YAPILIŞI

  1. Tereyağı oda sıcaklığında erimesini sağlayın.
  2. Derin bir kaba tereyağını alıp önce sıvı malzemeleri ekleyin. Krema kıvamına geldikten sonra un hariç diğer malzemeleri ekleyip yoğurun. 
  3. Azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında hamur elde edin. 
  4. Hamuru 15 dakika buzdolabında bekletin.
  5. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine fındıktan biraz büyük toplar yapıp yerleştirin. 
  6. Fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün
  7. Soğuk fırına 170 derecede üzeri kızarana kadar (yaklaşık 40 dakika) pişirin. 
  8. Afiyet olsun. 

Bu ölçülerle tam 1 tepsi minik tuzlu kurabiye çıkmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri