MİNİK TUZLULAR İÇİN MALZEMELER
- 125 gr tereyağı
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 yumurtanın beyazı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 2 yemek kaşığı susam
- 2 yemek kaşığı çörekotu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı sirke
- Aldığı kadar un
Üzerine sürmek için 1 adet yumurta sarısı
MİNİK TUZLULARIN YAPILIŞI
- Tereyağı oda sıcaklığında erimesini sağlayın.
- Derin bir kaba tereyağını alıp önce sıvı malzemeleri ekleyin. Krema kıvamına geldikten sonra un hariç diğer malzemeleri ekleyip yoğurun.
- Azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında hamur elde edin.
- Hamuru 15 dakika buzdolabında bekletin.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine fındıktan biraz büyük toplar yapıp yerleştirin.
- Fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün
- Soğuk fırına 170 derecede üzeri kızarana kadar (yaklaşık 40 dakika) pişirin.
- Afiyet olsun.
Bu ölçülerle tam 1 tepsi minik tuzlu kurabiye çıkmaktadır.