Pastanelerden Sürekli Aldığınız O Kurabiye! Ağızda Dağılan Orjinal Un Kurabiyesi Tarifi

Ağızda dağılan enfes kurabiyeler hem çok kolay hem de lezzetli... Bir kaç püf noktasına dikkat ederek pastanelerdeki un kurabiyesini evlerinize getirebilirsiniz. Buyrun un kurabiyesi tarifimiz...

UN KURABİYESİ İÇİN MALZEMELER

  • 125 gr tuzsuz tereyağı
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • Yaklaşık 1,5 su bardağı un ( Hamurun kıvamına göre ayarlayabilirsiniz)

UN KURABİYESİNİN YAPILIŞI

  1. Tereyağını oda sıcaklığında bekletin.
  2. Tereyağını, nişastayı ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar yoğurun.
  3. Azar azar un ekleyene kadar kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin.
  4. Hamuru 15 dakika buzdolabında bekletin.
  5. Hamuru 2 eşit parçaya ayırın.
  6. Elinizle silindir şeklinde ince uzun yuvarlayın.
  7. Bir bıcak yardımıyla verevine ince ince kesin.
  8. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
  9. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın.
  10. Kurabiyelerin üzerine bir çatal yardımıyla bastırın.
  11. 150 derecelik önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. (Üzeri çok kızarmayacak)
  12. Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakın.
  13. Soğuyan kurabiyelerin üzerine süzgeç yardımıyla pudra şekeri eleyin.
  14. Artık kurabiyeleriniz servise hazır.
  15. Afiyet olsun.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri