UN KURABİYESİ İÇİN MALZEMELER
- 125 gr tuzsuz tereyağı
- 1 çay bardağı mısır nişastası
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- Yaklaşık 1,5 su bardağı un ( Hamurun kıvamına göre ayarlayabilirsiniz)
UN KURABİYESİNİN YAPILIŞI
- Tereyağını oda sıcaklığında bekletin.
- Tereyağını, nişastayı ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar yoğurun.
- Azar azar un ekleyene kadar kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin.
- Hamuru 15 dakika buzdolabında bekletin.
- Hamuru 2 eşit parçaya ayırın.
- Elinizle silindir şeklinde ince uzun yuvarlayın.
- Bir bıcak yardımıyla verevine ince ince kesin.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
- Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın.
- Kurabiyelerin üzerine bir çatal yardımıyla bastırın.
- 150 derecelik önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. (Üzeri çok kızarmayacak)
- Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakın.
- Soğuyan kurabiyelerin üzerine süzgeç yardımıyla pudra şekeri eleyin.
- Artık kurabiyeleriniz servise hazır.
- Afiyet olsun.