Pratik Kısır İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur (düğü yada kısırlık bulgur olarak da bilinir)
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet salatalık
- 1 adet domates
- 1 adet yeşil biber
- Yarım adet kırmızı biber
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet limon suyu
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
PRATİK KISIRIN HAZIRLANIŞI
- Derin bir kaba ince bulguru alın. Üzerine kaynar suyu dökün. Ağzı kapalı bir şekilde 10 dakika dinlenmeye bırakın.
- Diğer taraftan maydanozu, salatalığı, domatesi, kırmızı biberi ve yeşil biberi ince ince doğrayın.
- Küçük bir tavaya sıvı yağı alın. Yemeklik doğradığınız soğanları da ekleyip kavurun.
- Üzerine salçaları da ekleyip 3-4 dakika salçaların kokusu gidene kadar kavurmaya devam edin.
- Bulgurun üzerine soğanlı salça sosunu ekleyip güzelce harmanlayın.
- Baharatları, limon suyunu, nar ekşisini ve tuzunu da ilave edin.
- Yoğurduğunuz kısırınızı servis tabağına alabilirsiniz. Afiyet olsun.
Not: Ekşiliğini, acılığını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Servis önerisi
Turşu ve marul ile servis edebilirsiniz.
Sumaklı soğan salatası yapabilirsiniz.