5 çayı ikramları: 15 dakikada hazırlayacağınız mükemmel kısır tarifi

Günlerin vazgeçilmezi kısır, en pratik ikramlıklardandır. Son derecede sağlıklı ve besleyici olan kısırı 15 dakikada servise hazır hale getirebilirsiniz. İşin en ilginç tarafı kısırı neredeyse sevmeyen yoktur. Aman dikkat edin, yedikçe yiyesiniz gelebilir:)

Pratik Kısır İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur (düğü yada kısırlık bulgur olarak da bilinir)
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet salatalık
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • Yarım adet kırmızı biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet limon suyu
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi

PRATİK KISIRIN HAZIRLANIŞI

  1. Derin bir kaba ince bulguru alın. Üzerine kaynar suyu dökün. Ağzı kapalı bir şekilde 10 dakika dinlenmeye bırakın.
  2. Diğer taraftan maydanozu, salatalığı, domatesi, kırmızı biberi ve yeşil biberi ince ince doğrayın.
  3. Küçük bir tavaya sıvı yağı alın. Yemeklik doğradığınız soğanları da ekleyip kavurun.
  4. Üzerine salçaları da ekleyip 3-4 dakika salçaların kokusu gidene kadar kavurmaya devam edin.
  5. Bulgurun üzerine soğanlı salça sosunu ekleyip güzelce harmanlayın.
  6. Baharatları, limon suyunu, nar ekşisini ve tuzunu da ilave edin.
  7. Yoğurduğunuz kısırınızı servis tabağına alabilirsiniz. Afiyet olsun. 

Not: Ekşiliğini, acılığını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.  

Servis önerisi

Turşu ve  marul ile servis edebilirsiniz.

Sumaklı soğan salatası yapabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri