USTADAN AL TARİFİ'NDEN DANA ETLİ TANDIR ÇORBASI
Gerekli malzemeler: Yarım kg dana incik eti, 1 adet kuru soğan, 3 - 4 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı tuz, 4 yemek kaşığı pirinç, eti haşlamak için 1.5 litre su
Terbiyesi için: 5 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı un, 1 adet yumurta, 1 çay bardağı soğuk su, 1.5 su bardağı sıcak su, 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1 tatlı kaşığı kadar tuz
Yapılışı: Eti tencereye alın. Soğanı, sarımsağı, tuzu ve 1.5 litre suyu ekleyip yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Fokur fokur kaynayınca ocağın altını kısıp etler lokum gibi olana kadar pişirin. Pişen etlerin suyunu süzün. Etleri küçük küçük dğrayın. Et suyunu ölçüp kalanını su ile tamamlayarak toplam 1.5 litre kadar olacak şekilde tencereye alın. Kaynayan et suyuna pirinci ekleyip kısık ateşte pişirin. 20-25 dakika sonra kaynayan çorbaya etleri ekleyin. Bu arada terbiyesi için bir kasede yoğurdu, yumurtayı, unu çırpın. Sıcak su ilave ederek homojen bir kıvam almasını sağlayın. Hazırladığınız terbiyeyi süzerek çorbaya ekleyin. Bir taraftan da karıştırmayı ihmal etmeyin. Bir tavada tereyağını eritin. Üzerine toz biber ekleyip ocağın altını kapatın. Tencerede pişen çorbaya direk sosu dökün. 5 dakika dinlendirdikten sonra sıcak sıcak servis edin.
ÖMÜR AKKOR'UN TANDIR ÇORBASI TARİFİ
Gerekli malzemeler: 2 yemek kaşığı kavurma, 1 adet kuru soğan, 2 yemek kaşığı tereyağı, 5 su bardağı et suyu, yarım su bardağı haşlanmış nohut, yarım su bardağı haşlanmış kuru fasulye, yarım su bardağı haşlanmış bulgur, yarım su bardağı haşlanmış yeşil mercimek, 1 çay kaşığı toz kimyon, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı toz karabiber
Üzeri için; 3 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı kuru nane
Yapılışı: Soğanı ince ince yemeklik doğrayın. Isınan tencereye tereyağını ekleyip soğanı pembeleşene kadar kavurun. Üzerine kavurmayı ilave edin. Kimyonu ve et suyunu ekleyip karıştırın. Haşlanmış bulguru, kuru fasülyeyi, mercimeği ve nohutu ekleyin. Tuzu ve karabiberi ekleyin. Çorba pişerken sosunu hazırlayalım. İnce ince doğradığınız sarımsakları tereyağında kavurup kuru naneneyi ve pul biberi ilave edip ocağın altını kapatın. Çorbayı sıcak sıcak kaselere koyup bolca sos döküp servis edin.
MEHMET ŞEF'TEN YOĞURTLU TANDIR ÇORBASI TARİFİ
Gerekli malzemeler:250 gr kuzu eti, 2 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı pirinç, 2 yumurta, 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 çay kaşığı pul biber
Yapılışı: Tencereye eti koyup mühürleyin üzerine su ekleyip yaklaşık 1 saat kadar pişirin. Haşladığınız etin suyunu süzün. Haşladığınız eti didikleyin. Et suyunu tencereye alıp kaynamaya bırakın. Üzerine pirinci ekleyin. Pirinç haşlanınca tuzu ve didiklediğiniz etleri ilave edin. Terbiyesi için bir kapta süzme yoğurdu, unu ve yumurtayı azar azar su ilave ederek çırpın. Çorbayı bir taraftan sürekli karıştırken terbiyeyi süzerek çorbaya yavaşça ekleyin.Çorbayı kaynattıktan sonra tereyağlı sos hazırlayın. Tereyağını tavada kavurup pul biber ekleyip sıcak sıcak çorbanın üzerine dökün.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın