Börek ister el açması olsun ister hazır yufkadan yapılsın neredeyse herkesin ağzını sulandıran bir lezzet. İçindeki farklı harçlar ve yapılış şekilleri her böreği birbirinden farklı ve lezzetli yapmakta. Bugün hamur işi severlerin beğenisini toplayacak yine harika bir tarifimiz var. Hem mideyi hem de gözü doyuran bu böreği yapmayan kalmasın.
KEK KALIBINDA BÖREK İÇİN MALZEMELERİ SIRALAYALIM
- 2 adet yufka
- 1 yumurta
- 3/4 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 300 gr lor peyniri veya ezilmiş beyaz peynir
- 1 tutam kıyılmış maydanoz
Üzeri için;
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı susam
KEK KALIBINDA BÖREĞİN ÖN HAZIRLIKLARINI YAPALIM
Geniş bir kaseye yumurtayı, sıvı yağı ve sütü alıp çırpın. Ayrı bir kase de peynir ve maydanozu karıştırın. Kek kalıbınızı tereyağ ile yağlayıp bolca her tarafında susam serpin.
KEK KALIBINDA BÖREĞİN YAPIMINA GEÇELİM
Yufkalardan birinin ortasını delin ve kenar kısımlarını daha sonra içe katlayacağınız şekilde kek kalıbına yerleştirin. Fazlasını koparın ve kek kalıbının dibine yerleştirin. Üzerine hazırladığınız sostan gezdirin, peynirli harçtan yayın.
Tarifin kaynağı: Kevserin Mutfağı / Derleme: Sağlıkhaberciniz
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın