LOR PEYNİRLİ MİLFÖY BÖREĞİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- 10 adet milföy hamuru
- Yaklaşık 150 gr lor peyniri
- Biraz maydanoz
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- Çörek otu, Susam
LOR PEYNİRLİ MİLFÖY BÖREĞİNİN YAPILIŞI
- Milföy hamurlarını buzluktan çıkan ve yumuşaması için 10 dakika kadar bekletin.
- Doğradığınız maydonozu ve peynirinizi bir kaba alarak iç harcınızı hazırlayın. Eğer tuzlu seviyorsanız tuz ekleyebilirsiniz.
- Yumuşayan milfoyleri ortadan ikiye ayırın ve fotoğraftaki gibi çapraz şekilde iç harcınızdan bir tatlı kaşığı kadar koyup katlayın. Kenarlarını bir çatal yardımıyla bastırın. Tüm milföyleriniz bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
- Hazırladığınız börekleri pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
- Bir kaseye aldığınız yumurta sarısının içine 1 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyerek karıştırın ve böreklerin üzerine sürün.
- Son olarak isteğe bağlı çörek otu ve susam serperek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
İPUÇLARI
• İç harcınızı patatesli, kıymalı,kaşarlı hazırlayarak böreklerinizi çeşitlendirebilirsiniz.
• Böreklerinizin üzerine sürdüğünüz yumurta sarısına 1 çay kaşığı şeker ilave ederseniz börekleriniz daha güzel kızaracaktır.