5 Çayına Hazırlanın! 10 Dakikada Hazırlanan Perişan Kaya Kurabiye Tarifi

Kurabiyeler, atıştırmalık olarak ve çayların, kahvelerin yanında tercih edilen enfes lezzetlerdendir. Bugün ne yapsam diyenlere ağızda dağılan , şekil vermeye bile gerek olmayan, pratik bir kurabiye tarifi vereceğiz.

Oldukça kolay ve basit yapımı ile tercih edilen bu kurabiyeleri, 7'den 70'e herkes çok seviyor. Ani gelen misafirlerinize bile kalkıp 5 dakikada hazırlayıp fırınlayabilirsiniz. Sıcacık mis gibi çayın yanında yemelere doyamayacaksınız...

Perişan Kaya Kurabiye için gerekli malzemeleri sıralayalım:

  • 125 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağından biraz fazla şeker
  • 3.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı kuru üzüm (Ek olarak ceviz, damla çikolata da ekleyebilirsiniz)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Perişan Kaya Kurabiyenin yapılışına geçelim:
Yoğurma kabına tereyağını, sıvı yağını, şekeri, yoğurdu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.

Azar azar un ilave ederek hamuru yoğurmaya devam edin.Ardından üzümü ilave edin. (Ceviz, damla çikolata da çok güzel oluyor)

Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine hamurdan gelişi güzel parçalar kopararak dizin.

Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Soğuyan kurabiyelerin üzerine hafif pudra şekeri serpin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Tarifin kaynağı: Bengü Doğruel / Derleme: Sağlıkhaberciniz

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri