10 Dakikada Hazır! Mis Gibi Fırında Sarımsaklı Ekmek Tarifi

Sarımsaklı ekmek, ekmek sevmeyenin bile hayır diyemeyeceği bir lezzet kesinlikle. Kahvaltıya, çay saatine ya da aperatif olarak istediğiniz gibi ikram edebilirsiniz. Peki sarımsaklı ekmek nasıl yapılır? İşte o enfes tarif...

Aşk bile yaşayabilirsiniz bu ekmekle...O kadar lezzetli ki...

Her türlü ekmekle yapılır ama ben en çok baget ekmekle yapıyorum. Görünümleri çok şık oluyor.

SARIMSAKLI EKMEK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • Yarım su bardağı oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
  • 4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış kişniş
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 adet mini baget ekmek

SARIMSAKLI EKMEK NASIL YAPILIR?

✔️ Sarımsakları soyup rendenin ince tarafıyla doğrayın.
✔️ Tereyağına ekleyin.
✔️ Üzerine ince ince doğranmış kişnişi ilave edin.
✔️ Karabiberi de ekleyip güzelce karıştırın.
✔️ Ekmekleri çapraz çapraz doğrayın bu sayede yüzeyleri daha geniş olacaklardır.
✔️ Bir bıcak yardımıyla sarımsaklı tereyağını ekmeklere bolca sürün.
✔️ Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 8 dakika pişirin.

Çıtır çıtır sarımsaklı ekmekleriniz hazır.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri