Benim bittikçe hazırladığım harika bir tariftir bu. Özellikle lahmacunla yemeği çok seviyorum. Diğer turşular gibi uzun uzun beklemiyoruz 1 günde hazır oluyor. Siz Değerli Sağlıkhaberciniz okurları da yapsın diye hemen tarifi paylaşıyorum.
Mutlaka ama mutlaka deneyin, hiç pişman olmazsınız...
1 GÜN DE OLAN MOR LAHAHA TURŞUSU İÇİN NELER GEREKLİ?
- 1 orta boy mor lahana
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 su bardağı sirke
- 1 su bardağı içme suyu
- 10 adet limon tuzu
- 2 adet 1'er litrelik cam kavanoz
1 GÜN DE OLAN MOR LAHAHA TURŞUSU NASIL YAPILIR?
✔️ 1 adet orta boy kırmızı lahananın dış yapraklarını alın. Ortadan ikiye bölün. Bıcakla kök kısımlarını çıkarın.
✔️ Tahta yardımıyla incecik doğrayın.
✔️ Doğradığınız lahanaları geniş bir kaseye alın. Üzerine 2 yemek kaşığı dolusu kaya tuz ilave edip elinizle sıka sıka yoğurun. Rengi iyice çıkacak.
✔️ Temiz bir kavanoza elinizle doldurun. Birer litrelik iki kavanoz doldu benim.
✔️ Elinizle iyice bastırın. Hiç boşluk kalmasın.
✔️ Bir kasede 1 su bardağı üzüm sirkesi, 1 su bardaı içme suyu 10 diş limon tuzunu karıştırın. Limon tuzları erisin.
✔️ Hazırladığınız sirkeli suyu kavanozlara paylaştırın eşit bir şekilde.
✔️ Kalan kısımlarını içme suyuyla doldurun. Elinizle de iyice bastırın. Su üste çıksın.
✔️ Kavanozu sıkıca kapatıp buzdolabına kavanozlarınızı kaldırın. Ertesi gün çıkarıp yiyebilirsiniz.
Deneyenlere Şimdiden Afiyet olsun
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.