1 Günde Olan ve 1 Ay Hiç bozulmayan Mor Lahana Turşusu Tıpkı Lokantalardaki Gibi Enfes

Mor lahana tam bir antioksidan deposudur. Her zaman sofralarımızda olması gerekenlerden. Lokantalarda ağzımızın suyu aka aka yediğimiz o lezzeti evde her an hazır bulundurmak çok kolay aslında. İşte size 1 günde olan ve 1 ayda hiç bozulmayan mor lahana turşusu tıpkı lokantalardaki gibi...

Benim bittikçe hazırladığım harika bir tariftir bu. Özellikle lahmacunla yemeği çok seviyorum.  Diğer turşular gibi uzun uzun beklemiyoruz 1 günde hazır oluyor.  Siz Değerli Sağlıkhaberciniz okurları da yapsın diye hemen tarifi paylaşıyorum. 

Mutlaka ama mutlaka deneyin, hiç pişman olmazsınız...

1 GÜN DE OLAN MOR LAHAHA TURŞUSU İÇİN NELER GEREKLİ?

  • 1 orta boy mor lahana
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 su bardağı sirke
  • 1 su bardağı içme suyu
  • 10 adet limon tuzu
  • 2 adet 1'er litrelik cam kavanoz

1 GÜN DE OLAN MOR LAHAHA TURŞUSU NASIL YAPILIR?

✔️ 1 adet orta boy kırmızı lahananın dış yapraklarını alın. Ortadan ikiye bölün. Bıcakla kök kısımlarını çıkarın. 

✔️ Tahta yardımıyla incecik doğrayın. 

✔️ Doğradığınız lahanaları geniş bir kaseye alın.  Üzerine 2 yemek kaşığı dolusu kaya tuz ilave edip elinizle sıka sıka yoğurun. Rengi iyice çıkacak. 

✔️ Temiz bir kavanoza elinizle doldurun. Birer litrelik iki kavanoz doldu benim. 

✔️ Elinizle iyice bastırın.  Hiç boşluk kalmasın.

✔️ Bir kasede 1 su bardağı üzüm sirkesi, 1 su bardaı içme suyu 10 diş limon tuzunu karıştırın. Limon tuzları erisin.

✔️ Hazırladığınız sirkeli suyu kavanozlara paylaştırın eşit bir şekilde. 

✔️ Kalan kısımlarını içme suyuyla doldurun. Elinizle de iyice bastırın. Su üste çıksın.

✔️ Kavanozu sıkıca kapatıp buzdolabına kavanozlarınızı kaldırın. Ertesi gün çıkarıp yiyebilirsiniz.

Deneyenlere Şimdiden Afiyet olsun 

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri