Avokado buzdolabına konulduğu zaman bütün özelliklerini kaybeden bozulan bir yiyecek türüdür. O yüzden onu buzdolabına koymadan kullanmalısınız.
Anadolu sofralarında pek yer almayan Avokado başlı başına bir mucize. Yaşlanmaya karşı mucize besinlerden birisi olan Avokado ayrıca hücrelerin yenilenmesini sağlayıp mide ve bağırsaklarımız için harika bir besin kaynağı.
Çok güçlü bir antioksidan olan glutatyonun en iyi kaynaklarından biridir. Yağ bakımından zengin olması bir kusur gibi görülse de aslında avokado yağının önemli bir kısmı tekli doymamış zararsız yağlardır.
Avokadonun Faydaları Nelerdir?
Zengin vitamin ve mineraller içeriği sebebiyle yetersiz beslenenler için önemlidir.
A, C ve E vitamini bakımından zengindir.
Lutein ve Glutathion gibi antioksidanlar içerir.
Kalp ve damar sağlığını korur. ...
Kandaki kötü kolesterolü düşürücü tekli doymamış yağlar içerir.