Büyük annem Kimyon için baharatların kralı derdi. Yaptığı çorbalar olsun yemekler olsun hemen hemen hepsinde kullanırdı.
Kimyon Zerdeçal ve bal karışımını yiyerek kış hastalıklarından koruduğuna inanırdı.
Peki kimyonun bilimsel faydaları neler ?
Kimyon
Bitkisel demir için iyi bir kaynaktır. Özellikle kurubaklagillerin sindirimi sırasında gazı yok etmek için ilk başvurulan baharattır
Kimyonun başlıca faydaları ise sırasıyla şu şekilde :
Sindirimi düzenler.
Kas ve kemik gelişimini destekler.
Diyabetin tedavisine yardımcı olur.
Serbest radikallere karşı hücrelerimizi korur.
Yüksek kolesterolü düşürür.
Gıda kaynaklı hastalıkları önler.
İlaç bağımlığından kurtulmaya destek olur.
Astım ve bronşiti tedavi eder.