Kekik kullanım alanı itibariyle geniş bir baharattır. İster çorbanıza ister salatanıza ister et yemeklerinize ondan kullanabilirsiniz.
Kekik Kokusunun keskin oluşu gibi şifa konusunda da oldukça keskin bir bitkidir.
Kekik
Et yemeklerinin vazgeçilmezi olan kekik mideyi rahatlatarak gaz oluşumunu önler. Kan kolesterolünü düşürür.
KEKİK SUYUNUN FAYDALARI ?
Kekik suyu; harici kullanımda antiseptik etki ederek, yaraların temizlenmesi, gargara olarak kullanıldığında ağız hijyeni sağlaması ve öksürüğe iyi gelmesi aynı zamanda soğuk algınlığıyla mücadele edişiyle bilinir.
Kekikte demir, kalsiyum, magnezyum, potasyum manganez mineralleri ve A, C, E, K, B6 vitaminleri bulunmaktadır.