Gül suyunun başlıca faydaları şu şekilde sıralanabilir :
İshali keser. Bademcik ve boğaz iltihaplarını giderir. Mikrop öldürücüdür. Gül çiçeğinin yapraklarını kaynatarak elde edilen çay bağırsakları rahatlatır ve bulantıyı keser.
Bu su ile göze banyo yaptırılırsa göz kanlanmasını ve nezlesini giderir.Gargarası ağız yaralarına ve diş ağrılarına iyi gelir.Gül yağı ve gül suyu cildi gerginleştirir ve cilde canlılık verir.
Gül suyu peki nasıl yapılır ?
MALZEMELER:
6 bardak taze gül yaprağı
4 su bardağı saf su
YAPILIŞI:
Suyu ve gül yapraklarını bir tencereye alın. Yaklaşık 15 dakika boyunca kaynatın. Kaynayan gül yapraklarını ve suyu ocaktan alın. Bir kenarda soğuması için bırakın. Soğuyan suyu gül yapraklarından arındırmak için süzün. Elde ettiğiniz gül suyunu dilediğiniz bir şişeye doldurup muhafaza edin.