Kalori açısından inek sütüne kıyasla daha düşük olan badem sütünün protein miktarı da azdır. Ancak Badem Sütü içeriğindeki folat ve yağ asitleri ile depresyon problemine karşı iyi gelmektedir.
Sinirleri yatıştırıcı özelliği bulunan badem sütü aynı zamanda kaygı problemine karşıda iyi gelmektedir. Bazı insanlarda inek sütü alerjisi bulunur ve süt içeremezler bu kişilere badem sütü tüketmeleri tavsiye edilir. Ayrıca iyi bir kalsiyum kaynağı olan badem sütü bağışıklık sistemimizi de güçlendirir.
Badem Sütü Nasıl Hazırlanıyor?
Bir Su bardağı Çiğ badem 10 saat boyunca suda bekletilir. Sudan çıkarılan bademler durulanır ve kabukları soyulur ardından 250 ml su ile birlikte blenderdan geçirilir. Ardından 750 ml su daha eklenir ve bir dakika daha blenderdan geçirilir. Sütü ince bir tülbentten geçirilir ve buzdolabında saklanması durumunda 3 gün boyunca tüketilebilir.