Arapsaçı Otunun Faydaları
- Arapsaçı mideye iyi gelir. Gaz problemiyle mücadele eder.
- Gebelikte sütü arttırmak amacıyla bu ot kullanılır.
- İştah problemleri, solunum ve sindirim rahatsızlıklarına iyi geldiği bilinir.
- Grip gibi bulaşıcı hastalıklar esnasında balgam ve öksürük gibi problemlere iyi geldiği söylenir.
- Göz sağlığına iyi gelir.
- Sakinleştirici ve yatıştırıcı bir tesiri vardır.
- Bu otun aynı zamanda cinsel gücü arttırıcı bir yönü vardır.
Arapsaçı Otunun Kullanım Alanları
- Arapsaçı otunun yaprak ve kök kısımlarından yoğurtlu meze, yumurtalı kavurma, zeytinyağlı otlu yemekler yapılabilir.
- Haşlanmış olan Arapsaçı otu, koyun veya da kuzu etinin içine eklenip yemek haline getirilir.
- Bu ot, böreklerin içinde otlu bir harç şeklinde de yer alır. Otun tohumları, çeşitli sosların ve salataların yapımında sık sık kullanılır.
- Bitkinin yapraklı olan bölgeleri ise salata malzemesi şeklinde işlevsel özelliğe sahip olabilmektedir.
- Şifalı bir çay olarak da tüketilebilir.
- Arapsaçı otunun kökleri turşulara katılır.
- Likör ve şekerleme yapımında kullanılır.
- Doğal bir maske olarak da kullanılabilir. Bu ürünle buhar banyosu yapılabilir.