Süt şüphesiz tüm insanlar için oldukça faydalı bir besin maddesidir. Günümüzde çok yaygın olmamakla birlikte çiğ süt alıp kendi imkanlarıyla pişiren insanlar, bu sayede peynir, yoğurt gibi gıda ürünleri de evlerinde yapabilmektedir. Peki sütü taşırmadan kaynatmak için neler yapmalı? İşte hayat kurtaran tavsiyeler...
TENCERENİN AĞZINA TEREYAĞI SÜRÜN
Taşan sütü önlemenin yollarından birisi tencerenizin kenarlarına ve biraz da içeri doğru bir parça tereyağı sürmek. Bu yöntemle sütünüzün aşırı kaynamasını ve yanmasını engellemiş olursunuz.
KLASİK AMA ETKİLİ YÖNTEM TAHTA KAŞIK KULLANIN
Tencerenizin üzerine ortaya gelecek şekilde yerleştirdiğiniz tahta kaşık adeta bir emniyet valfi görevi görür ve kaynayan sütünüzün taşmasını engeller.
TENCEREYE CAM VEYA PORSELEN KOYUN
Sütün taşmasını engellemek için bir diğer yol ise tencerenin içerisine ısıya dayanıklı cam, ısıya dayanıklı porselen bardak veya süt taşı koymaktır. Kaynamaya başlayan süt tencereye koyulan ısıya dayanıklı cam, ısıya dayanıklı porselen bardak veya süt taşının hareket ederek tıkırdamasını sağlayacaktır. Böylece çıkan sesler sütün taşmasından önce haberdar olmanızı sağlar. Altı kısıldığında da taşmayı engelleyecektir.
Bazen sütünüzün taşması anında ocağınızı kıssanız da sütünüz taşabilir. Bu durumlarda hala sütünüzü kaynatmaya devam etmek istiyorsanız köpüren sütünüzün üzerine sadece birkaç damla su serpmeniz yeterli olacaktır.