Bazen haşlanmış patates bazen kızarmış patates bazen yemeklerine eklenen patates tüketiriz.
İster salatasını yapalım ister kızartmasını istersek çorbasını. Patates doyurucu bir yiyecek olması nedeniyle yüz yıllardır sofralarımızın vazgeçilmezi olan bir yiyecektir.
Tüketirken çok dikkat etmemiz gerek. Örneğin bu yiyecek soğuk ortamı hiç sevmez.
Sevmediği gibi patates kullanılmadan çok fazla durduğunda filizlenen bir yiyecek olma özelliğini taşıyor. Sorunda işte tam olarak burada başlıyor. Filizlenmiş patates aslında çok tehlikeli.
BBC Health sitesinin haberine göre patates filizlenirken klorofil salgılıyor ve bu sırada solanin adı verilen bir madde de üretiliyor.
Bu sebeple patates zehir içerme potansiyeline sahip bir besin hâline geliyor.