Çin'de Başlayıp Dünyayı Etkisi Altına Alan Koronavirüs salgını tüm hızıyla sürerken bağışıklık sisteminde hasara yol açabilecek 5 büyük riskle ilgili uyarı yapıldı.
Uzmanların bu 5 uyarısına kulak verilmeli:
Margarinler ve Trans Yağlar hatta işlenmiş bütün yiyecekler enfeksiyonlarla savaşı zorlaştırır. Cips - Dondurulmuş Yiyecekler - Hazır Et ürünleri gibi yiyeceklerin tüketimine bu dönemde dikkat edilmeli:
Bu dönemde taze yiyecekler tüketmeye özen göstermeliyiz:
Havasız Oda: Evde kaldığımız şu günlerde odamız sürekli havalandırmalı mümkünse sigara içilmesine kesinlikle izin vermemeliyiz:
Şeker : Şeker tüketimine bu dönemde dikkat etmeli - sağlığa zararlı yiyeceklerden uzak durmalıyız:
Düzensiz Uyku : Uyku düzeni bu dönemde çok önemli en az 8 saat uyumalı ne az nede fazla uyumamaya dikkat etmeliyiz: TV karşısında saatlerce vakit geçirip geç saatlerde uyumakta riskli olabilir:
Uzun Süre Aç Kalmak : Aç kalmak yorgunluğumuzu artıracağı gibi böylesi bir dönemde bağışıklık sistemimize de zarar verebilir. Özellikle kronik rahatsızlığı olanların bu dönemde dikkatli olmasında ve öğünlerini atlamamasın da fayda var:
Salgın Döneminde Taze mevsim sebze ve meyvelerinin yanı sıra bol yeşillik tüketimine özen göstermeliyiz: