Evde yapmış olduğumuz çeşit çeşit turşuları genelde yazan hazırlar kış aylarında afiyetle yeriz. Pilavlarımızın veya et yemeklerimizin yanına yakışan sayısız turşu çeşidi bulunmaktadır.
Ancak yaptığımız turşularla ilgili büyük bir hata yapıyoruz. Turşumuzun suyunu değerlendirmeyip çöpe atıyoruz.
Turşu bidonumuzdaki suyu atmak veya sadece turşuyu aldıktan sonra suyunu almamak büyük bir hatadır.
Turşu suyunun bir çok faydası bulunmaktadır. Bunlardan en çok bilineni soğuk algınlığına iyi gelmesidir.
Sindirim sistemini rahatlaması ise turşu suyunun başka bir yararları arasındadır. Ancak turşu suyuyla ilgili öğrendiğinizde çok şaşıracağınız bir ayrıntı daha var.
Günlük içilen 1 bardak turşu suyu tüm kemik ağrılarına iyi gelmekte ve ortadan kaldırmaktadır.
Bu yüzden bir çok uzmanın önerisini dikkate alıp turşu suyunu atmamak gerekiyor. Bağırsak sağlığı için olumlu etkileri bulunan turşu suyu elimizin altında bulunmaz harika bir nimettir.
Ancak bir şeyi hatırlatmamızda fayda var.
Günlük 1 Bardaktan fazla tüketmemek gerekir. İçilen turşu suyunun ise marketlerde satılan turşuların değil evde kendi kurmuş olduğumuz turşunun suyu olması gerektiğidir.
Bu uyarıları dikkate alırsanız ancak faydasından yararlanabilirsiniz. Markette satılan turşuların suyunu içmenizi önermeyiz.