Dondurma Yazın kuşkusuz en sevilen yiyeceklerden birisidir. Dondurma mevsimi açıldığına göre bu uyarılara dikkat etmekte fayda var.
Öncelikle Dondurmanın bazı faydalarından bahsetmek istiyoruz :
Dondurmanın Kemikleri güçlendiren bir yapısı olduğunu belirtiyor uzmanlar . Ayrıca kalsiyum ihtiyacı açısından güçlü bir kaynak olduğunu vurgulayan uzmanlar dondurmanın pekte zararlı olmadığı görüşünü savunmaktalar.
Kısırlıkla mücadele ettiği hatta kilo vermeye yardımcı olduğu dahi açıklanan dondurmanın tek bir zararı var.
Oda haftada 5 kezden fazla tüketilmesi durumunda bazı rahatsızlıklara yol açması.
Bunların en başında İshal geliyor. Diğer rahatsızlıklar ise boğaz ağrısı - boğaz enfeksiyonu ve grip gibi problemler.
Bunun için haftada iki veya en fazla üç kez tüketmek en doğrusu olacaktır.
Taze tüketimine dikkat etmeniz ve hazırlarını alıyorsanız açtıktan sonra en geç iki gün içerisinde tüketmeniz sağlığınız açısından çok daha faydalı olacaktır.
Sağlık Haberciniz